oktober 2024

Samarbete för att synliggöra klimatavtryck!

Genom ett nytt samarbete med One Click LCA erbjuds Installatörsföretagens medlemsföretag kostnadseffektiva verktyg för att utföra klimatberäkningar för att minska miljöpåverkan från installationsprojekt.

One Click LCA har utvecklat en hållbarhetsplattformen för bygg- och tillverkningsindustrin och har nu inlett ett samarbete med Installatörsföretagen. Genom detta samarbete kan Installatörsföretagens medlemmar förbereda sig för de kommande utökningarna av svenska regelverk.

Verktyget MEP Carbon Tool gör det möjligt för medlemmar att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt mäta och minska klimatpåverkan från sina projekt. Verktyget är uppbyggt av ett stort utbud av generiska data för installationsprodukter. Medlemmar får också tillgång till en bred samling av tillverkarspecifika miljövarudeklarationer (EPD:er) och TM65-data.

One Click LCA används i över 170 länder, inklusive av storföretag som Skanska, WSP, Foster+Partners, LafargeHolcim, ArcelorMittal, Arcadis, ARUP, Geberit och Saint-Gobain. One Click LCA erbjuder en global databas med fler än 250 000 LCA-datamängder, stöder fler än 80 standarder och certifikat inklusive LEED, BREEAM, GRESB samt andra nationella regler, och integreras med över 20 av de mest använda BIM-programvarorna.

Läs mer om avtalet med One Click LCA

Våra samarbetspartners