oktober 2022

Tre handfasta tips från Cramo

Cramo tipsar om hur du håller en god framförhållning för bättre kostnadskontroll när du hyr maskiner och utrustning. Dessa tre tips kan göra en ordentlig skillnad på fakturorna i kommande projekt.

1. Boka maskiner i tid inför kritiska moment
Betonggjutning är ett typiskt exempel. Boka in alla nödvändiga maskiner i förväg så snart du vet vilket datum gjutningen ska ske. Välj om möjligt att boka från en depå så nära som möjligt. Då vet du att allt kommer att kunna levereras i god tid. Det minskar stress och minimerar risken för onödiga kostnader.

2. Jämför pris för korttids- och långtidshyra
Se till att jämföra kostnaden för korttids- och långtidshyra. Gör en realistisk uppskattning av hur länge du kommer att behöva ha sakerna på plats. Målet är att inte behöva betala hyra för en enda onödig dag.

3. Returnera i tid inför fakturering
Gå regelbundet in på onlineportalen för att få överblick på dina pågående hyror i dina olika projekt för att se om det finns maskiner och utrustning som kan returneras. Påminn dina anställda och be dem dubbelkolla att de verkligen har lämnat tillbaka sådant som inte längre behövs. Detta är särskilt viktigt inför brytdatum för fakturering.

Med Cramos onlineportal kan du logga in när som helst för att bl.a:

  • Hitta pris, tillgänglighet och instruktioner för maskiner och utrustning
  • Boka och returnera maskiner, eller flytta dem mellan olika projekt
  • Få full överblick över alla dina hyror och fakturor

LÄS MER om vårt avtal med Cramo här

Våra samarbetspartners