juni 2024

Bilikonen Volkswagen Golf fortsätter att leverera!

Volkswagen fortsätter sitt 50-årsfirande och dessutom öppnas nu möjligheten att beställa fler versioner av nya Golf. Även nya kraftfullare Golf GTI med 265 hk går nu att beställa. Laddhybriderna Golf GTE och Golf eHybrid har en räckvidd på upp till 131 km respektive 143 km.

Volkswagen har gjort betydande förbättringar av Golf med nytt infotainmentsystem, ny mjukvara, ny design och nya drivlinor. Den andra generationen av Volkswagens laddhybriddrift erbjuder mer effekt, betydligt längre räckvidd på el och DC-snabbladdningsfunktion. En elmotor med 115 hk (85 kW) kombineras med en högteknologisk turboladdad bensinmotor (1,5 TSI evo2) med 150 hk (110 kW) för Golf eHybrid respektive 177 hk (130 kW) för Golf GTE.

Elbilar för vardagen: Golf GTE och Golf eHybrid

  • Nya effektiva laddhybrider: Golf GTE har en räckvidd på upp till 131 km enbart på el medan Golf eHybrid kan köra upp till hela 143 km på el.
  • Mer kraftfull: Systemeffekten hos Golf GTE har ökat med 27 hk till 272 hk.
  • Kan även snabbladdas: Laddning nu även möjlig på DC-snabbladdningsstationer.

Säljstart även för nya kraftfullare Golf GTI

  • Förbättrad prestanda: Nya Golf GTI på 265 hk (195 kW) kan beställas från 391 900 kronor.
  • Exteriören: Volkswagen har vässat designen med en ny front, nya LED-strålkastare, nya LED-baklyktor och nya 19-tumsfälgar (tillval).
  • Interiören: Det helt nyutvecklade infotainmentsystemet och den nya röstassistenten med kommande Chat GPT-integration är intuitiva att använda.
  • GTI-prestanda: Det senaste utvecklingssteget av GTI-motorn accelererar från 0 till 100 km/h på 5,9 sekunder.

Golf GTI är utrustad med en 7-stegad dubbelkopplingsväxellåda (DSG) som standard och kan nu konfigureras och beställas från 391 900 kronor, vilket är 28 500 kronor lägre än föregångaren.

Hitta närmaste Volkswagen-återförsäljare

Läs mer om avtalet med Volkswagen här

Våra samarbetspartners