oktober 2023

Världspremiär för nya VW Tiguan

Världspremiären för nya Volkswagen Tiguan sker nu under hösten och lanseras på marknaden under 2024. En stor nyhet är att laddhybriden får en räckvidd på hela tio mil och kan snabbladdas på en halvtimme.

Ett nytt och större batteri på 19,7 kWh netto ger en elektrisk räckvidd på omkring tio mil. Snabbladdning är dessutom för första gången möjligt i en Tiguan laddhybrid, nu med 50 kW laddeffekt. Detta innebär att man kommer att kunna ladda ett tomt batteri på mindre än 30 minuter.

Två versioner av laddhybriden kommer att säljas på 204 respektive 272 hästkrafter. Blir priset konkurrenskraftigt blir nya Tiguan ett spännande nytillskott på laddhybridmarknaden.

Värt är också att notera den nyutvecklade fronten med IQ.LIGHT HD matrix-strålkastare (tillval) och bakdelen med LED-ljuslister.

Hitta till närmaste VW-återförsäljare här

LÄS MER om avtalet med Volkswagen här

Våra samarbetspartners