april 2023

Världspremiär för nya VW ID.7

Volkswagen presenterar nu nya ID.7, märkets första eldrivna modell för den övre mellanklassen. Kombinationen av räckvidder på upp till 700 km (WLTP), effektiv drivlina, rymlig kupé och premiumteknik gör ID.7 till en bekväm flaggskeppsmodell för långfärder och öppnar upp ett nytt segment för ID.-familjen.

ID.7 är den första modellen baserad på MEB-plattformen (Modular Electric Drive) som har en ny effektivare eldrift som utvecklats av Volkswagen. Med 286 hk (210 kW) är det den kraftfullaste och mest vridmomentstarka elmotorn i en ID.-modell hittills. Kraftenheten har utvecklats av Volkswagen Group Components i Kassel där den också tillverkas.

Den nya eldriften har optimerats framför allt när det gäller energiförbrukningen. Beroende på batteriets storlek beräknas WLTP-räckvidden bli upp till 700 kilometer och laddningskapaciteten upp till cirka 200 kW. ID.7 understryker på så sätt att den är mycket lämplig speciellt för frekventa förare och företagskunder.

Målet är att nå en andel elbilar på 80 procent i Europa 2030. Från och med 2033 kommer Volkswagen endast att tillverka elbilar i Europa enligt Thomas Schäfer, VD för märket Volkswagen.

Läs mer om vårt avtal med Volkswagen här

Våra samarbetspartners