maj 2020

ŠKODAs elektriska SUV ENYAQ iV

ŠKODA ENYAQ iV är den första serietillverkade ŠKODA-modell som baserats på Volkswagen-koncernens gemensamma elbilsplattform ”MEB”. I Sverige kommer bilen lanseras med två batteristorlekar och 4 effektvarianter att välja mellan.

Tack vare de högeffektiva batterierna, däckens låga rullmotstånd och en helt enastående aerodynamik för en SUV (cd från 0,27) kan ŠKODA ENYAQ iV klara en preliminär räckvidd på upp till 500 km enligt WLTP.

ŠKODA ENYAQ iV kan laddas med vanlig växelström från en installerad laddbox i hemmet eller på arbetsplatsen med en effekt upp till 11 kW. Laddningen tar då 6 till 8 timmar beroende högvoltsbatteriets storlek.

Om ingen laddbox finns tillgänglig kan bilen tillfälligt laddas via ett fackmässigt installerat hushållsuttag på 10A/230 V med en laddeffekt på 2,3 kW. De tekniska förutsättningarna för destinationsladdning eller snabbladdning med likström är mycket utvecklande hos ENYAQ. Beroende på utrustningsnivå klarar bilen en laddeffekt upp till 125 kW som laddar batteriet från 10% till 80% på korta 40 minuter.

Läs mer här

FÖRBOKA DIN ŠKODA ENYAQ

    • Förbokningen är kostnadsfri och medför ingen skyldighet att beställa en bil.
    • Du kan göra en förbokning fram till det datum då bilen öppnas i våra ŠKODA-återförsäljares ordersystem, vilket kommer att ske under 2020.
    • Du väljer själv vilken ŠKODA-återförsäljare du vill köpa bilen av och kommer att bli kontaktad i samband med att bilen öppnas för beställning.

Förboka här: https://www.skoda.se/s/forboka-var-nya-eldrivna-suv

Våra samarbetspartners